Uni.-Prof. Dr. Holger Zorn
ORCID: https://orcid.org/0000-0002-8383-8196 Researcher ID: I-5650-2012 |
Projekte als Projektleitung
- AROMAplus, TP - Von pflanzlichen Rohstoffen zur mikrobiologischen Produktion. Aroma - und funktionelle Inhaltsstoffe aus Reben und Obst
01.01.2018 - 31.12.2021
Hessisches Ministerium für Wissenschaft und Forschung, Kunst und Kultur (HMWK) - Nachhaltige Produktionsmethoden für ungesättigte mittelkettige Fettaldehyde als potente Aromachemikalien
01.10.2017 - 30.09.2020
Bundesministerium für Landwirtschaft, Ernährung und Heimat, ehemals Bundesministerium für Ernährung und Landwirtschaft (BMLEH, BMEL) - Philipp Schwartz-Initiative, 3. Runde, Bachour
01.09.2017 - 31.08.2019
Alexander von Humboldt-Stiftung (AvH) - MOPSACI, TP B - Bioökonomie International 2015: Monokaryotische Stämme von Pleurotus sapidus zur Gewinnung natürlicher Produkte mit biologischer Aktivität aus Nebenströmen der Citrus-Industrie
01.04.2017 - 31.03.2020
Bundesministerium für Forschung, Technologie und Raumfahrt, ehemals: Bundesministerium für Bildung und Forschung (BMFTR, BMBF) - DAAD Stipendiate - Sachmittel- und Betreuungskostenzuschüsse
01.10.2016 - 30.09.2019
Deutscher Akademischer Austauschdienst (DAAD)
Projekte als Co-Investigator oder weiteres Projektmitglied
- Quantifizierung der Methanquellen und Senken im System Pflanze-Boden
01.06.2015 - 31.05.2017
Deutsche Forschungsgemeinschaft (DFG)
- A Novel O- and S-Methyltransferase from Pleurotus sapidus Is Involved in Flavor Formation (2024)
- Journal of Agricultural and Food Chemistry
Journalartikel - Antimikrobielle Peptide aus Hermetia illucens zur Konservierung von Lebens- und Futtermitteln (2024)
- Lebensmittelchemie
Konferenzposter - Comparative screening of submerged cultured mycelia and fruiting bodies for bioactive secondary metabolites using HPTLC (2024)
Loderhose, BN; Zorn, H; Morlock, G
Konferenzposter - Composition, ζ Potential, and Molar Mass Distribution of 20 Must and Wine Colloids from Five Different Cultivars Obtained during Four Consecutive Vintages (2024)
- Journal of Agricultural and Food Chemistry
Journalartikel - Determining Ultra-Low Organic Molecular Odor Thresholds in Air Helps Identify the Most Potent Fungal Aroma Compound (2024)
- Journal of Agricultural and Food Chemistry
Journalartikel - Effects of a biotechnologically produced Pleurotus sapidus mycelium on gut microbiome, liver transcriptome and plasma metabolome of broilers (2024)
- Poultry Science
Journalartikel - Fatty acids derived from oviposition systems guide female black soldier flies (Hermetia illucens) toward egg deposition sites (2024)
- Insect Science
Journalartikel - Fermentation of cocoa pod husks with Pleurotus salmoneo-stramineus for food applications (2024)
- Food Science & Nutrition
Journalartikel - Fermentation of cocoa pod husks with Pleurotus salmoneo-stramineus for food applications (2024)
- Food Science & Nutrition
Journalartikel - Future Proteins: Fermentation von Kartoffel Nebenströmen durch Basidiomyceten (2024)
- Lebensmittelchemie
Meeting Abstract - Investigations into the Protein Stabilization of Musts and Wines by Aspergillopepsin under Different Enzymatic and Thermal Treatments (2024)
- ACS Food Science & Technology
Journalartikel - Novel Catechol O-methyltransferases from Lentinula edodes Catalyze the Generation of Taste-Active Flavonoids (2024)
- Journal of Agricultural and Food Chemistry
Journalartikel - Reduction of anthranilic acid to 2-aminobenzaldehyde by the white-rot fungus Bjerkandera adusta DSMZ 4708 (2024)
- Journal of Biotechnology
Journalartikel - Revised dietary exposure assessment of the food enzyme triacylglycerol lipase from the genetically modified Aspergillus oryzae strain NZYM-LH (2024)
- EFSA Journal
Journalartikel - Revised safety evaluation of the food enzyme endo-1,4-β-xylanase from the genetically modified Bacillus subtilis strain LMG S-24584 produced by a modified process (2024)
- EFSA Journal
Journalartikel