Uni.-Prof. Dr. Holger Zorn
| ORCID: https://orcid.org/0000-0002-8383-8196 Researcher ID: I-5650-2012 |
Projekte als Projektleitung
- LacOat4Fungi TP B - Innovationsraum: NewFoodSystems - LacOat4Fungi – Umsetzungsphase
01.04.2025
Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung (BLE)Bundesministerium für Forschung, Technologie und Raumfahrt, ehemals: Bundesministerium für Bildung und Forschung (BMFTR, BMBF)Adalbert-Raps-Stiftung () - HyMycoMeat, TP D - Hybride Mykoprotein-Fleischprodukte für eine nachhaltige und gesunde Ernährung
01.06.2024 - 31.05.2027
Bundesministerium für Landwirtschaft, Ernährung und Heimat, ehemals Bundesministerium für Ernährung und Landwirtschaft (BMLEH, BMEL)Bundesministerium für Forschung, Technologie und Raumfahrt, ehemals: Bundesministerium für Bildung und Forschung (BMFTR, BMBF)
01.11.2023 - 31.12.2025- NewFoodSystems: Grassessentials - Biotechnologische Gewinnung natürlicher Aromen aus Gräsern / kommunalem Grünschnitt
01.09.2023 - 31.12.2025 - Vergleichende Charakterisierung und toxikologische Evaluierung submers und emers kultivierter Speisepilzmycelien versus korrespondierender Fruchtkörper als nachhaltig produzierte Lebensmittel der Zukunft
01.02.2023 - 31.01.2026
Projekte als Co-Investigator oder weiteres Projektmitglied
- Safety evaluation of the food enzyme α-amylase from the genetically modified Bacillus licheniformis strain DP-Dzb105
- EFSA Journal
Journalartikel - Novel Catechol O-methyltransferases from Lentinula edodes Catalyze the Generation of Taste-Active Flavonoids (2024)
- Journal of Agricultural and Food ChemistryEFSA Journal
Journalartikel - LebensmittelchemieFood Science & Nutrition
Konferenzposter- Comparative screening of submerged cultured mycelia and fruiting bodies for bioactive secondary metabolites using HPTLC (2024)Future Proteins: Fermentation von Kartoffel Nebenströmen durch Basidiomyceten (2024)
Loderhose, BN; Zorn, H; Morlock, G
Konferenzposter - Composition, ζ Potential, and Molar Mass Distribution of 20 Must and Wine Colloids from Five Different Cultivars Obtained during Four Consecutive Vintages (2024)
- Journal of Agricultural and Food ChemistryLebensmittelchemie
Journalartikel - Determining Ultra-Low Organic Molecular Odor Thresholds in Air Helps Identify the Most Potent Fungal Aroma Compound (2024)
- Journal of Agricultural and Food Chemistry
Journalartikel - Effects of a biotechnologically produced Pleurotus sapidus mycelium on gut microbiome, liver transcriptome and plasma metabolome of broilers (2024)
- Poultry ScienceACS Food Science & Technology
Journalartikel - Fatty acids derived from oviposition systems guide female black soldier flies (Hermetia illucens) toward egg deposition sites (2024)
- Insect ScienceJournal of Agricultural and Food Chemistry
Journalartikel - Fermentation of cocoa pod husks with Pleurotus salmoneo-stramineus for food applications (2024)
- Food Science & NutritionJournal of Biotechnology
Journalartikel - Fermentation of cocoa pod husks with Pleurotus salmoneo-stramineus for food applications (2024)
Journalartikel
Meeting Abstract- Investigations into the Protein Stabilization of Musts and Wines by Aspergillopepsin under Different Enzymatic and Thermal Treatments (2024)
Journalartikel
Journalartikel- Reduction of anthranilic acid to 2-aminobenzaldehyde by the white-rot fungus Bjerkandera adusta DSMZ 4708 (2024)
Journalartikel - Revised dietary exposure assessment of the food enzyme triacylglycerol lipase from the genetically modified Aspergillus oryzae strain NZYM-LH (2024)
Journalartikel




