Uni.-Prof. Dr. Holger Zorn
| ORCID: https://orcid.org/0000-0002-8383-8196 Researcher ID: I-5650-2012 |
Projekte als Projektleitung
- RUBIN - MaltFunghiProtein VP1 Malt2Funghi TP3 - Fermentation von Biertrebern durch Basidiomyceten zu hochwertigen Pilzproteinen
01.01.2022 - 31.03.2025
Bundesministerium für Forschung, Technologie und Raumfahrt, ehemals: Bundesministerium für Bildung und Forschung (BMFTR, BMBF)Deutsches Textilforschungszentrum Nord-West Öffentliche Prüfstelle GmbH (DTNW) - Lebensmittelfarbstoffe aus Basidiomyceten - Neuartige Farbstoffe aus Basidiomyceten für Lebensmittel
01.10.2021 - 31.03.2024
Bundesministerium für Wirtschaft und Energie (BMWE, BMWK, BMWi) - Rübenschnitzelburger - Erzeugung eines veganen Fleisch- und Wurstersatzes durch Fermentation
01.04.2021 - 31.03.2022
Ministerium für Umwelt, Landwirtschaft, Natur- und Verbraucherschutz des Landes Nordrhein-Westfalen (MKULNV) - Gaschromatographisches Analysensystem mit massenspektrometrischer und olfaktometrischer Detektion
01.01.2021 - 31.12.2021
Deutsche Forschungsgemeinschaft (DFG) - Faserfixierte Peroxidasen für die Synthese von natürlichen Aromastoffen
01.06.2020 - 30.09.2022
Projekte als Co-Investigator oder weiteres Projektmitglied
- Quantifizierung der Methanquellen und Senken im System Pflanze-Boden
01.06.2015 - 31.05.2017
Deutsche Forschungsgemeinschaft (DFG)
- Safety evaluation of the food enzyme α-amylase from the genetically modified Bacillus licheniformis strain DP-Dzb105 (2025)
- EFSA Journal
Journalartikel - A Novel O- and S-Methyltransferase from Pleurotus sapidus Is Involved in Flavor Formation (
- Journal of Agricultural and Food Chemistry
Journalartikel - Antimikrobielle Peptide aus Hermetia illucens zur Konservierung von Lebens- und Futtermitteln (2024)Comparative screening of submerged cultured mycelia and fruiting bodies for bioactive secondary metabolites using HPTLC (2024)
- LebensmittelchemieJournal of Agricultural and Food ChemistryACS Food Science & Technology
Konferenzposter
Loderhose, BN; Zorn, H; Morlock, G
Konferenzposter- Composition, ζ Potential, and Molar Mass Distribution of 20 Must and Wine Colloids from Five Different Cultivars Obtained during Four Consecutive Vintages (2024)
- Determining Ultra-Low Organic Molecular Odor Thresholds in Air Helps Identify the Most Potent Fungal Aroma Compound (2024)
- Journal of Agricultural and Food Chemistry
Journalartikel - Effects of a biotechnologically produced Pleurotus sapidus mycelium on gut microbiome, liver transcriptome and plasma metabolome of broilers (2024)
- Poultry ScienceJournal of Biotechnology
Journalartikel - Fatty acids derived from oviposition systems guide female black soldier flies (Hermetia illucens) toward egg deposition sites (2024)
- Insect Science
Journalartikel - Fermentation of cocoa pod husks with Pleurotus salmoneo-stramineus for food applications
- Food Science & Nutrition
Journalartikel - Fermentation of cocoa pod husks with Pleurotus salmoneo-stramineus for food applications (2024)
- Food Science & Nutrition
Journalartikel - Future Proteins: Fermentation von Kartoffel Nebenströmen durch Basidiomyceten
- Lebensmittelchemie
Meeting Abstract - Investigations into the Protein Stabilization of Musts and Wines by Aspergillopepsin under Different Enzymatic and Thermal Treatments (2024)
Journalartikel - Novel Catechol O-methyltransferases from Lentinula edodes Catalyze the Generation of Taste-Active Flavonoids (2024)
- Journal of Agricultural and Food Chemistry
Journalartikel - Reduction of anthranilic acid to 2-aminobenzaldehyde by the white-rot fungus Bjerkandera adusta DSMZ 4708 (2024)
Journalartikel - Revised dietary exposure assessment of the food enzyme triacylglycerol lipase from the genetically modified Aspergillus oryzae strain NZYM-LH (2024)
- EFSA Journal
Journalartikel






