Uni.-Prof. Dr. Holger Zorn
ORCID: https://orcid.org/0000-0002-8383-8196 Researcher ID: I-5650-2012 |
Projekte als Projektleitung
- HyMycoMeat, TP D - Hybride Mykoprotein-Fleischprodukte für eine nachhaltige und gesunde Ernährung
01.06.2024 - 31.05.2027
Bundesministerium für Landwirtschaft, Ernährung und Heimat, ehemals Bundesministerium für Ernährung und Landwirtschaft (BMLEH, BMEL) - LacOat4Fungi TP B - Innovationsraum: NewFoodSystems - LacOat4Fungi – Umsetzungsphase
01.11.2023 - 31.12.2025
Bundesministerium für Forschung, Technologie und Raumfahrt, ehemals: Bundesministerium für Bildung und Forschung (BMFTR, BMBF) - NewFoodSystems: Grassessentials - Biotechnologische Gewinnung natürlicher Aromen aus Gräsern / kommunalem Grünschnitt
01.09.2023 - 31.12.2025
Bundesministerium für Forschung, Technologie und Raumfahrt, ehemals: Bundesministerium für Bildung und Forschung (BMFTR, BMBF) - Vergleichende Charakterisierung und toxikologische Evaluierung submers und emers kultivierter Speisepilzmycelien versus korrespondierender Fruchtkörper als nachhaltig produzierte Lebensmittel der Zukunft
01.02.2023 - 31.01.2026
Adalbert-Raps-Stiftung () - RUBIN - MaltFunghiProtein VP1 Malt2Funghi TP3 - Fermentation von Biertrebern durch Basidiomyceten zu hochwertigen Pilzproteinen
01.01.2022 - 31.03.2025
Bundesministerium für Forschung, Technologie und Raumfahrt, ehemals: Bundesministerium für Bildung und Forschung (BMFTR, BMBF)
Projekte als Co-Investigator oder weiteres Projektmitglied
- Quantifizierung der Methanquellen und Senken im System Pflanze-Boden
01.06.2015 - 31.05.2017
Deutsche Forschungsgemeinschaft (DFG)
- A Novel O- and S-Methyltransferase from Pleurotus sapidus Is Involved in Flavor Formation (2024)
- Journal of Agricultural and Food Chemistry
Journalartikel - Antimikrobielle Peptide aus Hermetia illucens zur Konservierung von Lebens- und Futtermitteln (2024)
- Lebensmittelchemie
Konferenzposter - Comparative screening of submerged cultured mycelia and fruiting bodies for bioactive secondary metabolites using HPTLC (2024)
Loderhose, BN; Zorn, H; Morlock, G
Konferenzposter - Composition, ζ Potential, and Molar Mass Distribution of 20 Must and Wine Colloids from Five Different Cultivars Obtained during Four Consecutive Vintages (2024)
- Journal of Agricultural and Food Chemistry
Journalartikel - Determining Ultra-Low Organic Molecular Odor Thresholds in Air Helps Identify the Most Potent Fungal Aroma Compound (2024)
- Journal of Agricultural and Food Chemistry
Journalartikel - Effects of a biotechnologically produced Pleurotus sapidus mycelium on gut microbiome, liver transcriptome and plasma metabolome of broilers (2024)
- Poultry Science
Journalartikel - Fatty acids derived from oviposition systems guide female black soldier flies (Hermetia illucens) toward egg deposition sites (2024)
- Insect Science
Journalartikel - Fermentation of cocoa pod husks with Pleurotus salmoneo-stramineus for food applications (2024)
- Food Science & Nutrition
Journalartikel - Fermentation of cocoa pod husks with Pleurotus salmoneo-stramineus for food applications (2024)
- Food Science & Nutrition
Journalartikel - Future Proteins: Fermentation von Kartoffel Nebenströmen durch Basidiomyceten (2024)
- Lebensmittelchemie
Meeting Abstract - Investigations into the Protein Stabilization of Musts and Wines by Aspergillopepsin under Different Enzymatic and Thermal Treatments (2024)
- ACS Food Science & Technology
Journalartikel - Novel Catechol O-methyltransferases from Lentinula edodes Catalyze the Generation of Taste-Active Flavonoids (2024)
- Journal of Agricultural and Food Chemistry
Journalartikel - Reduction of anthranilic acid to 2-aminobenzaldehyde by the white-rot fungus Bjerkandera adusta DSMZ 4708 (2024)
- Journal of Biotechnology
Journalartikel - Revised dietary exposure assessment of the food enzyme triacylglycerol lipase from the genetically modified Aspergillus oryzae strain NZYM-LH (2024)
- EFSA Journal
Journalartikel - Revised safety evaluation of the food enzyme endo-1,4-β-xylanase from the genetically modified Bacillus subtilis strain LMG S-24584 produced by a modified process (2024)
- EFSA Journal
Journalartikel